Povestea cafelei in asteptare si cum sa fii acuzat pe nedrept de plagiat!

plagiat

   Atentie! Cei ce au scris in manualele si cartile lor despre balada populara “Miorita” sunt plagiatori!

   Pe bune? Odata ce se cheama balada populara e clar ca exista un prim autor, ce a compus aceasta balada, dar in timp a fost modificata si trasmisa mai departe din generatie in generatie pana in zilele noastre. Daca eu as scrie un articol despre aceasta balada ce sursa i-as pune? Dupa cum avem si termenul dat mai sus, ii spunem “balada populara” sau autor anonim!

   Acum sa revin la articolul meu. De ce am ales sa scriu despre asta? In primul rand am scris articolul Chiar merita share! O poveste anonima ce trebuie spusa!, ce ne prezinta povestea cafelei in asteptare.

   In el am inserat urmatoarea poveste caruia i-am atribuit autor anonim deoarece, voi descrie in randurile de mai jos, este o poveste ce circula de prin 2008 pe internet. Da! De aproape cinci ani. Povestea a tot umblat pe mail iar apoi s-a raspandit si pe facebook. Dupa ce am publicat articolul ma asteptam sa apara primele reactii.

Leonardo Teleanu a fost primul ce a comentat in postarea din grupul Romanian Designers :

1

   Am zis ca asa ceva nu este posibil. Nu ma declar mare blogger si jurnalist nici atat dar sunt constient ca pentru a nu avea probleme trebuie sa dau sursa. Am cautat sursa si deoarece nu am gasit-o pe cea originala am declarat pentru moment ca este o poveste anonima, “o balada populara” :D.

Prima mea reactie a fost urmatoarea:

2

   Apoi am facut cateva cercetari pe google si am gasit primul rezultat ce era postat inainte de data la care a postat Alina Radulescu.

   Linkul este : Petrica Moisuc, iar comentariile mele sunt:

3

   Am rugat prietenul meu Googgle sa caute mai adanc in rezultate si am gasit varianta in engleza pe site-ul: Snopes.com.

4

   Dupa mai multe cautari am vazut ca la toate articolele sau postarile pe facebook sa gaseste poza ce am postat-o si eu.

om nevoias

   Autorul Michael S. Williamson este de la Washingtonpost.com   iar fotograful nespecificat.

5

6

   Si raspunsul, nu a durat mult timp sa apara:

7

Sursa foto

In final nu pot spune decat faptul ca tot ce gasesc in ghilimele si nu are un autor declarat sau vreo sursa, voi trata ca atare: POVESTE ANONIMA SAU BALADA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *