Filmul ce iti provoaca emotii si te face sa versi lacrimi – ” The Butler “

the butler

   In sfarsit am ajuns astazi sa vad filmul “The Butler”. Sincer nu ma asteptam ca acest film sa se joace cu emotiile mele, sa ma faca sa tresar in unele cazuri de bucurie, in altele de fericire, de tristete, de fericire si indignare.

   Pot spune ca nu am suportat niciodata termenul de rasism si cel de dezbinare a familiei.

   In filmul ” The Butler “-un film inspirat dintr-o poveste reala  le avem pe amandoua. Cecil Gaines trece printr-o viata grea. Nascut dintr-o familie de sclavi pe o plantatie de bumbac, Cecil are nenorocul de a ramane fara tata si cu o mama ce si-a pierdut mintile. Este luat in casa de catre stapana pentru a fi invatat sa fie majordomn. Cand ajunge la maturitate decide sa plece in lume, reusind dupa multe incercari sa se angajeze la un hotel. De acolo este recomandat de catre seful sau unui alt hotel, unul renumit. Avand un fleur deosebit si folosind un vocabular fandosit ce pare inteligent dar nu spune nimic concret reuseste sa se faca remarcat in ochii unui politician ce il angajeaza sa fie majordomn la Casa Alba.

   Fiecare moment al filmului iti induce cate un gand pentru fiecare traire personala. De exemplu, in cazul meu, am asociat sclavia cu lucrul pe nimic pe care il faceam acum 10 ani, pentru stapanii firmei, cand lucram pe gratis pentru interesele lor personale, rasismul inca exista printre noi iar rasistii sunt cei ce rad si trateaza cu dispret celelalte natiuni doar pentru faptul ca difera din punct de vedere al culorii pielii sau, trateaza cu daradere persoanele cu handicap sau sarace. Daca razi de o persoana cu handicap sau saraca nu iti doresc decat sa ii iei locul! Politicienii din ziua de azi ii aseman cu cei de pe vremea sclaviei. Fiecare promite ca face si de fapt nu face nimic, iar cel ce face cu adevarat ceva este exclus sau redus la tacere. Militantii pentru drepturile egale de atunci ii consider cu adevarat eroi deoarece toti suntem creati sa fim egali in fata lui Dumnezeu.

  

De ce recomand acest film? Deoarece din punctul meu de vedere a reusit sa imi arate putina istorie si sa ma faca sa privesc lumea prin ochii unor oameni dispretuiti!

 

One thought on “Filmul ce iti provoaca emotii si te face sa versi lacrimi – ” The Butler “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *