Visez cu ochii deschisi sau ma teleportez mintal!

   Visez cu ochii deschisi! Astazi, la cinema cand asteptam sa inceapa The Hunger Games: Catching Fire – Jocurile foamei: Sfidarea am fost “teleportat” pana in momentul in care am vazut trailerul unui film a carui poveste se bazeaza exact pe acest subiect. Acesta mi-a aratat pentru cateva minute fiecare lucru pe care il pierd atunci cand intru in starea de visare. In primul rand pot spune ca atunci cand visam cu ochii deschisi nu ne traim viata ci doar ne imaginam cum ne-am dori sa fie.

   Multi spun ca in momentul in care viseaza cu ochii deschisi incearca sa isi imagineze: “Cum ar fi daca?” si aici am urmatoarele continuari:

– cum ar fi daca as castiga la loto?

– cum ar fi daca as avea pe “X” iubit/iubita?

– cum ar fi daca mi-as gasi alt loc de munca?

– cum ar fi daca as scrie cinci articole pe zi?

– cum ar fi daca as fi cel mai bogat?… si lista poate continua cu un nesfarsit sir de lucruri la care putem visa in momentul respectiv. Un lucru este cert: nimic din ce iti imaginezi nu este real!

   Am intalnit diverse persoane ce imi spuneau ca visand cu ochii deschisi, de fapt isi imagineaza cum ar fi daca ar face un pas, o alegere.

   Intrebarea mea este: Daca si-au imaginat gresit? Daca aleg o varianta gresita?

   Se intampla des sa incurcam “gandirea” cu “visarea cu ochii deschisi”. Ca de exemplu acel moment in care cineva te intreaba la ce te gandesti? Si tu sa ii raspunzi ca te gandeai cum ar fi sa fii pe o plaja fierbinte la ora asta. Mi se pare total gresit! Gandirea o folosim atunci cand dorim sa gasim rezultate iar visarea cu ochii deschisi pentru momentele cand dorim sa ne teleportam mintea in alt loc.

   Situatia in care ma aflu eu este ca ma pot teleporta total cu mintea in orice loc imi doresc, in exemple bune (povesti de succes) sau in exemple rele (accidente, dezastre…) si de fiecare data cand revin la realitate imi dau seama ca fie rad, fie am lacrimi in ochi. Pe langa asta imi dau seama ca am mai pierdut inutil cateva momente din viata mea.

   Regret momentele in care imi doresc sa fac sau sa zic ceva si nu o fac deoarece pic in conditia visarii. Ca exemple pot da acel moment in care esti in apropierea unei tipe careia in loc sa ii zici ceva pana nu pleaca, tu te visezi cum ar fi daca ai fi cu ea si astfel momentul trece si ramai visand la ea.

   Nu incercati sa va pacaliti singuri ca prin visarea cu ochii deschisi iesiti din monotonie! Poti iesi din monotonie doar facand lucruri noi! Nu iti imagina cum e sa sari cu parasuta…SARI!

   Incerc sa gasesc o delimitare intre: “a te gandi”, “a visa cu ochii deschisi”, “a iti aminti ceva din trecut”.

   Acum nu imi ramane decat sa va las sa va ganditi la tot ce am scris, sa va aduceti aminte cu ce si unde ati gresit sa incercati sa nu mai visati cu ochii deschisi la lucruri pe care le puteti dobandi doar daca actionati la momentul potrivit!

3 thoughts on “Visez cu ochii deschisi sau ma teleportez mintal!

  1. Cred ca si visarea asta face uneori bine,important e sa nu devina obisnuinta si atunci cand gresesti sa-ti dai seama sa n-o mai faci si alta data pentru ca e destul de grav cand te trezesti prea tarziu…

  2. La faza cu parasuta sigur trebuie sa te gandesti inainte de cateva ori daca sa sari sau nu ….. cel putin ma gandesc daca ala care a impachetat parasuta era in stare de ebrietate sau cu un cui in gura ! Daca vrei sa sari …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *